donderdag 14 augustus 2014

Dag 17 ~ 01

Help, m'n gezicht staat in brand!!

Afgelopen nacht was tot nu toe wel de meest verschrikkelijke nacht 'ever' ! De jeuk, het branderig gevoel en de zwelling van de huid is alleen maar toegenomen en dit alles heeft mijn nachtrust dan ook weer flink gestoord. Heb zo'n 2 uurtjes kunnen slapen. Verkoeling met een ventilator of een natte doek gaf wel verlichting maar bracht geen soelaas gedurende de nacht. In bed op mijn kussen en op het laken ter hoogte van mijn kussen voelde ik wat korreltjes, en wat bleek, dat waren losgeraakte schilfertjes van de huid.

Het is nu 6 uur in de ochtend en m'n gezicht voelt aan alsof het in brand staat! Ik doe het dakraam open en steek m'n hoofd naar buiten voor een aangename afkoeling door de ochtendtemperatuur van 12 graden, en dat geeft een heerlijk gevoel terwijl de zon nog niet op is. Zo meteen m'n gezicht maar weer wassen en Efudix crème opsmeren. Zojuist in de spiegel gekeken en mijn eerdere gevoel van opzwelling van de huid bevestigd dat de zwelling nu wel duidelijk te zien is. Opeens geen rimpels meer op de voorhuid en ik kan zelf een glimp van mijn wangen zien als ik mijn ogen naar beneden draai. Het lijkt alsof ik vol gespoten ben met botox :-) Vanwege de zwelling voelt de huid ook strakker aan en gelaatsuitdrukking zijn nu pijnlijk geworden. Mijn vrouw adviseert om de behandeling maar te stoppen. Ik twijfel en wil het nog een dag aanzien of ik toch niet de resterende 3 dagen kan uithouden en zo de 3 weken durende behandeling kan afmaken.

Het is nu 10.45 uur in de ochtend. Ben nog even terug gegaan in bed om een paar uurtjes slaap in te halen. Zojuist toen ik wakker werd voelde ik gelijk al dat de zwelling nu ook mijn onderste oogleden naar boven drukt, vooral bij mijn rechter oog. Een hap van m'n ontbijt gaat ook minder makkelijk omdat ik door de zwelling m'n mond niet ver genoeg kan openen als voorheen. Praten gaat ook moeilijker want alles trekt in mijn gelaat.

Daarom toch maar besloten om contact op te nemen met de dermatoloog voor advies. Het is nu wel extreem geworden en ook omdat ik nog maar 3 dagen te gaan heb. Ik kreeg een assistente aan de lijn en vertelde haar mijn verhaal, waarna ze advies ging vragen bij de dermatoloog.

Wel nu, ik ben ontzettend blij te mogen melden dat ik mag stoppen met die k*t crème van Efudix. Wat een agressief spul is dat zeg! Ik kreeg tranen in m'n ogen van blijdschap toen ik het hoorde, te meer ook omdat ik het toch al zo lang heb kunnen volhouden. Een nieuw afspraak is gemaakt om langs te gaan voor controle en wel op 26 augustus a.s. Ook wordt nu een recept naar mijn apotheek gestuurd voor het middel Fucidine, een crème wat een ontstekingsremmende werking zou moeten geven tegen mogelijke infectie van de huid. Ik zal dit een week moeten opsmeren. Pfff, alweer een crème :-)

Dus vanaf vandaag begint voor mij het genezingsproces.....joepie!!!!

---------------------
Dag 17 sinds de start van deze behandeling.
Dag 01 van herstellen.

Dit zijn foto's van vandaag zonder Efudix crème. En ja ik zie er wederom niet vrolijk uit vanwege de jeuk, het branderig gevoel, opgezwollen huid en daardoor ook de stijfheid van de huid. Lachen gaat moeilijk want de huid trekt zodanig dat het erg gevoelig is. Sorry!!!

In vergelijking met de foto's van een aantal dagen terug is de zwelling duidelijk te zien. Bij m'n neus ontstaan nu ook blaasjes.

3 opmerkingen:

  1. Hallo heer van Laar, beste Ton,
    Met erg veel interesse je blog gelezen en herlezen; hartelijk dank voor de moeite die je gedaan hebt om belangstellenden te informeren. Ik zit nu op dag 19 en de last die ik heb van de zalf komt overeen wat ik op je blog lees. Veel wakker geweest vannacht, even afwachten hoe het verder gaat. Ik denk dat ik de kuur van 4 weken ga volhouden.
    De keratosen beperkt zich bij mij tot de linker- en rechterkant van mijn gezicht. Oorzaak is een 5-jarig verblijf in de tropen (1971-76) en totaal 7 jaar in het Midden Oosten (1984 - 97) met in de weekeinden veel strandleven. Blijkbaar heb ik mij toen te weinig ingesmeerd.
    Met vriendelijke groeten, Harry van Iersel

    BeantwoordenVerwijderen