maandag 4 augustus 2014

Dag 07

Vandaag is het 4 augustus

Eén week onderweg met de behandeling! Twee maal daags insmeren met Efudix crème houd ik nog gestaag vol. Het opsmeren is wel veel gevoeliger geworden en het voelt op sommige plekken best pijnlijk tijdens het opbrengen van de crème.

De huid begint al zichtbaar te reageren op de behandeling. De vlekken lijken geïrriteerd en dat voelt ook zo aan. Daarbij voelt de huid ook erg strak, alsof je een masker op hebt. Dat voel je al tijdens het fronzen. De jeuk is begonnen maar voorlopig nog wel uit te houden. Wel wordt de nachtrust regelmatig gestoord door jeuk en het branderig gevoel.

Gelukkig heb ik boven mijn bed een plafond-ventilator hangen en ben dan ook heel blij met de verkoeling door de luchtverplaatsing tijdens het slapen. Nog iets over het warme gevoel van de huid; dat is alsof je die dag buiten in de zon hebt liggen bakken. Of komt het misschien dat ik toch in de overgang ben met mijn bijna 57 jaar :-) haha. Voor koeling gedurende de dag heb ik voor een paar euro's bij Blokker een kleine hand-ventilatortje gekocht wat een prima oplossing is om te koelen. Het warme gevoel en de jeuk is vooralsnog goed uit te houden.

Ondanks de jeuk krap of wrijf ik bewust niet, maar af en toe wel even met m'n vingertopje zacht kloppen op de jeukende plekken helpt wel. De foto's hieronder zijn van dezelfde dag genomen binnen en buitens huis, vandaar dat bij de foto's van buiten het contrast hoger is waardoor de situatie erger doet lijken. Alle foto's zijn selfies!
2 opmerkingen: