woensdag 27 augustus 2014

Dag 29 - 13

Dag 29 sinds de start van deze behandeling.
Dag 13 van herstellen.

Vandaag had ik mijn afspraak bij de dermatoloog. Die vond dat m'n huid er goed uitziet. Pas over twee maanden zal het helemaal hersteld moeten zijn en zal er duidelijk verbetering te zien zijn. Wel liet ik hem de bobbeltjes op mijn voorhoofd zien. Dat was voor mij de allereerste insteek van de behandeling met efudix, maar toch. De dermatoloog gaf aan dat de bobbeltjes ouderdom kwaaltjes zijn en niet kwaadaardig. Toch heb ik vanwege de jeuk er last van. De jeuk kon hij niet plaatsen. Wel vroeg ik hem of hij de bobbeltjes cosmetisch kon verwijderen. Dat kon, maar hiervoor moet de huid wel eerst volledig hersteld zijn en daarom is een nieuwe afspraak gemaakt voor medio oktober. Dan worden ze verwijderd middels een kleine ingreep.

De dermatoloog adviseerde me te blijven insmeren met factor 20+ en het dragen van een hoed/pet tegen de zon en zeker geen gebruik te maken van zonnebanken. Dit advies nam ik al jaren ter harte maar gebruik wel factor 50+ fluid van het merk La Roche-Posay.

De foto's hieronder tonen nog wel wat rode vlekken op m'n gezicht, maar volgens de dermatoloog zullen die dus langzaamaan verdwijnen.

Voorlopig stop ik even met het bijhouden van deze blog. Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen.

1 opmerking: